ComingSoon

PostcastsDutch / French

Wat als diep luisteren naar elkaar, in kringverband, onze manier van verbinden en samen handelen als mensen en burgers radicaal zou kunnen veranderen? Wat als het net zo makkelijk was als spelen met kinderen? Zou je het eens willen proberen? Dit is de uitnodiging die vervat zit in ons uniek podcast: CIRCLO: durf te luisteren!

Van woede naar vreugde

een droom delen en geïnspireerd worden door de jeugd van tegenwoordig

Jean-Louis is 72 jaar oud en heeft 13 kleinkinderen. Als zijn hele leven als volksgezondheidsarts op alle vijf de continenten hem iets heeft geleerd, dan is het wel dat als je mensen aanmoedigt om diep naar elkaar te luisteren, te dromen en de handen ineen te slaan om samen actie te ondernemen, er geen uitdaging is die ze niet aankunnen. Ook een bedreiging van de gezondheid. Dus toen de corona uitbrak en hij zag hoe zijn land en een groot deel van de wereld voorstelde ermee om te gaan - met van bovenaf opgelegde bevelen en heel weinig publieke discussie - maakte hem dat kwaad. Het maakte dat hij wilde handelen. Om zijn vertrouwen in lokale antwoorden te delen en zijn droom over hoe onze wereld eruit zou zien als mensen, gemeenschappen en organisaties de handen ineen zouden slaan om samen te handelen vanuit een plaats van gedeelde menselijkheid, en dus gedeelde verantwoordelijkheid. Hij wilde met jonge mensen spreken omdat zij de actoren en hoeders zijn van wat goed is voor vandaag, om hun toekomst vorm te geven. De eerste vonk van Jean-Louis maak kennis met de energie van het team van Kimia Studios. Ergens in Schaarbeek deelt een kleine studio dezelfde droom : "en als de inhoud die we produceren zou kunnen leiden tot sociale verandering ?". Muzikanten, artiesten, geluidstechnici en regisseurs die samenwerken met één doel voor ogen : kwalitatieve inhoud voor kwalitatieve verandering. Deze ontmoeting is uitgegroeid tot een uniek tweetalig project: CIRCLO: durven luisteren.

Complementariteit, leven, dingen proberen en cirkels maken

Dus we hebben een jongen die arts is met een passie voor vertrouwen in mensen en hun lokale respons, een meisje dat film- en theaterregisseur is, een jongen die een kruising is tussen regisseur, fotograaf en producent, een meisje dat houdt van authentieke menselijke verbindingen, poëzie en collectieve intelligentie, een jongen die fan is van campagnes met een grote impact, die gepassioneerd is door filosofie en antropologie, en een supercreatief meisje dat houdt van projecten die een verschil maken. Deze mensen komen samen om een unieke Belgische podcast te creëren. Ze zijn zeer verschillend, wat ze enerzijds super complementair maakt, maar anderzijds soms samenwerking bijna onmogelijk maakt. Ze proberen, falen soms, en groeien gaandeweg. Zij brengen in de praktijk wat zij prediken en komen samen voor echte gesprekken in een diepe luisterkring. Wat zij creëren is groter dan de som van hun delen. En dat vervult hen met vreugde :) - Ontmoet het team!

Omdat duiken in het onbekende beter is dan niets doen

Mannen en vrouwen, jong en oud, grootvaders en moeders, advocaten, schoolmeesters, journalisten, mensen van alle rangen en standen die in verschillende landen wonen, kwamen samen om het gekke idee van één man te steunen: dat één manier om de chaos die we nu meemaken te doorstaan was om te gaan zitten, diepgaand met elkaar te praten, vanuit het hart, en onze gesprekken op te nemen zodat ze anderen kunnen inspireren. Deze groep vrouwen en mannen waren de eerste "pioniers" van dit avontuur. Moedig nieuwe wegen inslaand op onbekend terrein, besloten zij een ontluikend project te steunen zonder een duidelijk beeld te hebben van wat het uiteindelijke object zou zijn of hoe het zou worden gebruikt. Het project is nu CIRCLO: durf te luisteren, een unieke tweetalige podcast die is gemaakt als een instrument om diep te luisteren en openhartige gesprekken op gang te brengen.

Find out about events and other news