Als de sociale dieren die wij mensen zijn, komen we samen. Bewogen door een visie over hoe het anders zou kunnen, slaan we de handen ineen en proberen we een verschil te maken. Maar op de een of andere manier verloopt het "samen zijn en samen doen" niet altijd zo soepel als we zouden hopen - waarom? Wat als een deel van het antwoord op die vraag lag in de diepte en kwaliteit van ons luisteren - naar onszelf, naar elkaar, en naar het grotere geheel?

Als je wilt oefenen met diep luisteren in kringverband, neem dan contact met ons op en wij laten u de details weten van het volgende evenement dat u kunt bijwonen.

Of wil je dieper duiken in de waarderende benadering die aan de basis ligt van deze podcast? Onze facilitators zullen je graag begeleiden.

Misschien ben je actief in een project en wil je het proces uitproberen binnen je groep? Podcasts zijn een geweldige manier om te beginnen. Als je het gevoel hebt dat het goed voor je zou zijn om ondersteund te worden in deze verkenning, laat het een lid van ons team weten. We helpen u er graag bij.

In de tussentijd, ga op verkenning :) !

Hier zijn een paar goede plaatsen om te beginnen

The Constellation, mede opgericht door Jean-Louis Lamboray, gebruikt een facilitatorbenadering die lokale actie ondersteunt in meer dan 60 landen wereldwijd. De kern van de aanpak berust op het soort diep luisteren dat in CIRCLO wordt gedemonstreerd.

Voor een deep-dive in diep luisteren in cirkelvorm, lees en doe mee aan de "circling practices" voorgesteld door "Circling Europe".

Opgericht door Kristin Verellen die haar levenspartner verloor bij de aanslagen op Maelbeek op 22 maart 2016, is "We have a Choice" een Belgisch netwerk van mensen die met elkaar verbonden zijn door hun praktijk van diep luisteren in cirkelmodus.

De "Barefoot guide" collectie is een goudmijn voor iedereen die geïnteresseerd is in echte sociale verandering aangedreven door diepe praktijken waar menselijke verbinding centraal staat.

Het "Presencing Institute" heeft een praktijk ontwikkeld die "Social Presencing Theater" heet en die helemaal draait om het luisteren, met gebruik van het lichaam, naar de "toekomst die tevoorschijn wil komen", d.w.z. het overstijgen van onze beperkende concepten om "rechtstreeks te communiceren, toegang te krijgen tot intuïtie, en zowel de huidige realiteit, als de diepere - vaak onzichtbare - aangrijpingspunten voor het creëren van diepgaande verandering zichtbaar te maken".

Theory U, verbonden met het Presencing Institute, is een benadering die ontworpen is om diepgaande systemische verandering te begeleiden. Zij stellen een 14 weken durende reis voor van "leren door te doen" die zij het "ulab" noemen.