VERDER GAAN

EEN INSTRUMENT

De Doorbrekers - een instrument voor groepen

We bedachten "De Doorbrekers" om het groepsgesprek te stimuleren. Tweetalig, in de eerste plaats omdat we jongeren uit het hele land moesten ontmoeten en bereiken. Intergenerationeel, omdat de band tussen de generaties een sleutel is tot het samenleven van morgen. Tenslotte, een ruimte van expressie die een intrinsieke emanciperende eigenschap heeft voor de deelnemers aan het project EN OOK voor de luisteraars. Politiek, rechtvaardigheid, economie, schepping. Elke dag moet ieder van ons naar anderen luisteren en in groepsverband collectieve beslissingen nemen. Gebrek aan respect voor spraak, machismo, hiërarchie, dominantie, verlegenheid zijn vaak belemmeringen om te luisteren en het is soms moeilijk om "onze gemeenschappelijke droom" te identificeren. Wat als we dat deden door diep en respectvol naar elkaar te luisteren? De cirkel stelt ons in staat dit te doen. In een gezin, in een gebouw, in een buurt, in een stad, in een dorp, in een regio, in een land, in een vereniging, in een bedrijf, in een start-up, is het mogelijk naar elkaar te luisteren en samen te leren dromen. Om te beginnen is niets eenvoudiger: luister als groep naar een fragment uit onze bibliotheek of een hele aflevering van de podcast en wissel vervolgens ideeën uit tijdens een luisterkring. We leggen HIER uit hoe het moet Makkelijk! Dat is de mogelijkheid die onze podcast u biedt. Ontdek deze praktijk op een leuke en begeleide manier, gratis, met online tools en een open-source proces! Kom bij de Circlo!

Onze workshops

U vindt uw weg niet in onze uittreksels, onze podcasts en hun inhoud? Wij bieden u een workshop "op maat" aan, aangepast aan uw behoeften. Aan de hand van inhoud die we samen kiezen, of op basis van inhoud die u zelf hebt gecreëerd, organiseren we een workshop bij u thuis, in uw groep of op kantoor. Het principe is altijd hetzelfde: het gaat om het rehumaniseren van processen waarbij groepen betrokken zijn. Laten we, alvorens samen te werken, denken en handelen, proberen te begrijpen wat er in ons zit, welke waarden drijven een collega? Waar staat hij of zij voor open? Wie zijn dat? Het is belangrijk dat je de mensen kent met wie je samenwerkt voordat je als groep kunt werken! Heb je een geluids- of beelddocumentaire over een maatschappelijk probleem geregisseerd of geproduceerd? Wilt u uw boodschap omzetten in concrete actie? Trek je ons economisch, familiaal of ecologisch systeem in twijfel? Wilt u beter begrijpen wat uw collega's motiveert? Je vrienden? Je ouders? Heb je een burgercollectief opgericht? Een VZW? Een bedrijf? Neem contact op met het team!

Ontworpen en geproduceerd om in een kring te worden beluisterd

Een goede manier om naar een aflevering te luisteren is om in een groep samen te komen en de aflevering te starten. Tijdens elke aflevering worden meningen, gevoelens en ervaringen opgeroepen door de hoofdpersonen die zich ook in een cirkel bevinden. Aan het eind van de aflevering nodigen we je uit om om de beurt een luistercirkel te oefenen. Dat wil zeggen, gebruik een object als megafoon. Alleen de eigenaar van dit object kan spreken en wordt uitgenodigd uit te drukken wat in hem/haar opkomt. De anderen worden uitgenodigd om zich in een luisterhouding te plaatsen, zich te concentreren op wat er wordt gezegd en niet na te denken over wat hij/zij zal antwoorden, maar eerder te voelen en diep te luisteren naar wat er wordt gezegd, als een verlengstuk van de episode. Het sprekende voorwerp wordt van hand tot hand gegeven en iedereen kan uitdrukken wat in hem/haar opkomt op het moment dat hij/zij het voorwerp ontvangt. De thema's die worden opgeroepen zijn talrijk: milieu, verantwoordelijkheid, vertrouwen, geslacht, identiteit, vriendschap, materialisme, gezondheid, liefde, vrijheid, creativiteit, democratie, racisme, onderwijs.

Credits: Regie en montage: Benjamin Rifon en Rani Decock Geluidsontwerp: Straz Mix: Romain Boonen Voice-over: Celicia Theys en Rani Decock Productie: Kimia Studios Met medewerking van Jean-Louis, Aimé, Aram, Fortuna, Maud, Emilie, Ward, James, Emma, Adelin, Nora, Liza, and our friends and supporters!

ONEPAGER

DOWNLOAD DOCUMENT 🇳🇱 NL 🇫🇷 FR 🇬🇧 EN

HULPKAARTEN

DOWNLOAD DOCUMENT 🇳🇱 NL 🇫🇷 FR 🇬🇧 EN

VOOR WIE ?

Heb je een geluids- of beelddocumentaire over een sociale kwestie gemaakt of geproduceerd?

Wilt u uw boodschap omzetten in concrete actie en bezinning?

Wilt u uw boodschap omzetten in concrete actie en bezinning?

Trek je ons economisch, familiaal of ecologisch systeem in twijfel?

Wilt u beter begrijpen wat uw collega’s drijft? Je vrienden? Je ouders?

Hebt u een burgercollectief opgericht of wilt u dat doen ? Een VZW ? Een bedrijf ?

Contacteer ons