WIE ZIJN WE

HET TEAM

Zo is er een dokter (Jean-Louis), gepassioneerd door het vertrouwen in mensen en hun lokale respons, een film- en theaterregisseur (Rani), een regisseur, fotograaf en producent (Benjamin), een vrouw (Celicia), verliefd op authentieke menselijke connecties, poëzie en collectieve intelligentie, een man (Aimé), fan van campagnes met grote impact, gepassioneerd door filosofie en antropologie, en een vrouw (Alessia), super creatief, die houdt van projecten die een verschil maken. Ze komen samen tot een unieke en volledig Belgische podcast. Ze zijn zeer verschillend, waardoor ze enerzijds super complementair zijn, en anderzijds soms onmogelijk samen te laten werken. Ze proberen, falen soms, en groeien onderweg. Zij brengen in de praktijk wat zij prediken en komen samen voor echte gesprekken in een diepe luisterkring. Wat zij creëren is groter dan de som van hun delen. En dat maakt ze blij :)

Hoe is het gebeurd?

EEN EERSTE VONK....

Jean-Louis is 72 jaar oud en heeft 13 kleinkinderen. Als zijn leven als volksgezondheidsarts op vijf continenten hem iets heeft geleerd, dan is het dat als je mensen aanmoedigt om diep te luisteren, te dromen en samen te handelen, er geen uitdaging is die ze niet kunnen overwinnen. Inclusief een gezondheidsbedreiging. Dus toen Covid uitbrak en hij zag hoe zijn land en een groot deel van de wereld met de pandemie omgingen - door van bovenaf opgelegde bevelen en zeer weinig publieke discussie - wilde hij actie ondernemen. Om zijn vertrouwen in lokale reacties en zijn droom van een wereld waarin mensen, gemeenschappen en organisaties de handen ineenslaan om samen op te treden omdat zij hun menselijkheid en dus hun verantwoordelijkheden delen. Dit vertrouwen komt niet uit het niets, maar uit zijn ervaring met de Constellation. Hij wilde met jongeren praten omdat zij de acteurs en hoeders zijn van wat goed is voor vandaag, zodat we samen kunnen optreden. Hij wilde met jongeren praten omdat zij de actoren en hoeders zijn van wat goed is voor vandaag, om hun toekomst vorm te geven.


..... ONTMOET KIMIA STUDIOS...

De eerste vonk van Jean-Louis ontmoette de energie van het team van Kimia Studio. Ergens in Schaarbeek deelde de kleine studio dezelfde droom: "wat als de inhoud die wij produceren zou kunnen leiden tot sociale verandering? Muzikanten, kunstenaars, geluidstechnici en regisseurs werken samen met één doel voor ogen: kwaliteitsinhoud voor de "versterking van de bestaande band tussen het creëren van inhoud, in de breedste zin, en sociale transformatie". De in 2019 gelanceerde studio is gespecialiseerd in podcast & fotografie en wil burgers betrekken bij de creatie, maar ook bij het gebruik van de geproduceerde projecten. Wij zien ze als situaties van ontmoeting tussen inhoud en publiek. Uit deze kortstondige ontmoeting ontspringt de vonk van verandering De enige voorwaarde om met ons een project op te zetten is de wil om een sociale verandering te begeleiden, om de visie van de burger op een onderwerp te decentraliseren. Een grote impact is mogelijk als het project wordt uitgevoerd door mensen die de waarden van de studio delen en erkend zijn voor hun vaardigheden op hun gebied. Daarom werken wij alleen met professionals die erkend zijn in hun vakgebied. Tot slot, we houden van dit citaat: "Het is belangrijk voor mensen, vooral mensen die zich meer bewust zijn van wat er gaande is, dat ze niet vervallen in de meer negatieve theorieën, dat regeringen, dat bedrijven de mensheid eigenlijk hebben ontvoerd. Daar zit veel waarheid in, maar als je daarin blijft steken, doe je mee aan die negativiteit. Het is belangrijk dat we niet worden wat we bestrijden, namelijk dat we dit systeem niet kunnen veranderen door hetzelfde te doen wat dit systeem heeft gedaan. Als je net zo negatief wordt als zij, en je vecht op deze manier tegen hen, kom je op hetzelfde punt uit. Het helpt niet, je moet positief blijven, je bewust zijn van wat er aan de hand is zonder het te negeren. Je moet die levensvreugde hebben, die openheid, die positiviteit, want negativiteit vernietigt zichzelf. We hoeven alleen maar te bouwen aan de wereld die we in de toekomst willen zien. Nassim Haramein


....TO STIMULEERT DE EERSTE CIRKELS...

Omdat duiken in het onbekende beter is dan niets doen, kwamen mannen en vrouwen, jong en oud, grootvaders en moeders, advocaten, schoolmeesters, journalisten, mensen uit alle lagen van de bevolking die in verschillende landen wonen, samen om het gekke idee van één man te steunen: dat een uitweg uit de chaos die we momenteel meemaken erin bestond om te gaan zitten, diepgaand te praten, vanuit het hart, en onze gesprekken op te nemen zodat ze anderen konden inspireren. Deze vrouwen en mannen waren de eerste "wegbereiders" in dit avontuur. Dapper nieuwe wegen inslaand op onbekend terrein, besloten zij een pril project te steunen zonder enig duidelijk idee van wat het uiteindelijke object zou zijn of hoe het zou worden gebruikt.


... BECAME CIRCLO

Het project werd CIRCLO: Durf te luisteren, een unieke tweetalige podcast die is ontworpen als instrument om dieper luisteren en openhartige gesprekken aan te moedigen.


Een serie podcasts gemaakt in een cirkel en te beluisteren in een cirkel....
Een gratis gesprek om een oneindige golf van resonantie aan te boren....
Om te inspireren...
Een hulpmiddel om diep luisteren te introduceren, en de kracht van de verandering die het teweegbrengt te observeren.
Lees meer over evenementen en ander nieuws